Benefietconcert Symphony of Giving

Als trotse ambassadeur zetten wij volgend initiatief graag wat meer in de kijker. Op 12 november 2023 vindt het benefietconcert ‘Symphony of Giving’ plaats in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Het concert wordt georganiseerd ten voordele van UNICEF, Oekraïne & Mercy Ships, Sierra Leone en Madagascar.

Benefietconcert Symphony of Giving

In de prachtige Koningin Elisabethzaal organiseert het ‘Symfonisch Orkest La Passione’ op zondag 12 november 2023 het benefietconcert ‘Symphony of Giving’ ten voordele van UNICEF België en Mercy Ships.

Walter Maes, een gepensioneerde huisarts uit Nijlen, is organisator van de twee benefietconcerten. Het zijn geen gewone concerten, maar eerder ambitieuze producties met niet minder dan 250 uitvoerders die het podium van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen zullen betreden.

Datum: Zondag 12 november 2023
Tijd: om 14.30u en om 19.30u
Locatie: Koningin Elisabethzaal – Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen

Toen het ongelooflijke een feit werd en Rusland Oekraïne binnenviel, was mijn eerste reflex, als bevoorrecht voorzitter van het symfonisch Orkest La Passione, laten we met muziek troost en hulp bieden. Terecht ging alle aandacht naar Oekraïne, maar dat de focus op het Afrikaanse continent daaronder leed was als het ware collateral damage. Daarmee kwamen de schepen van Mercy Ships op de radar.

In mijn dromen zou La Passione binnenkort alle grote zalen van het Vlaamse land vullen. Maar “tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren”. Net op tijd stapte Freddy Marien mee aan boord. Vriend sinds vele jaren en een man met zeer veel culturele kilometers op de teller.
“SYMPHONY OF GIVING, een benefietconcert voor UNICEF Oekraïne en Mercy Ships Sierra Leone” was geboren, Walter Maes.

Wat mogen de mensen verwachten van het concert? In het eerste deel staat het Tripple Concerto van Beethoven op het programma met piano, cello en viool. Na de pauze staan er 200 uitvoerders op het podium en zij brengen het werk Jubilato Deo van de beloftevolle Amerikaan Dan Forrest. Er wordt zelfs gezongen in acht talen.

Een mooi en gevarieerd programma gebracht door professionals en gedreven amateurs en dat allemaal in de prachtige Koningin Elisabethzaal naast het station en de Zoo.

Team Scancar

DELEN